MTE Software Tuning

Software tuning - Chiptuning

Het Zweedse bedrijf MTE Performance verzorgt al meer dan 10 jaar voor ons en voor IPD álle softwaretuning en custom mappings.
MTE ontwikkelt als een van de weinigen de gehele software van begin tot eind in hun R&D centrum in Stockholm. Tegenwoordig bestaat een ECU uit veel meer dan een fuel-, boost- en ontstekingsmap..... Qua loopcultuur, brandstofefficiency en effectieve vermogenswinst komt niemand bij MTE in de buurt. Zij zijn als enige in staat om de calculaties die de ECU maakt te herschrijven zodat bepaalde waardes niet keihard worden aangepast, maar berekend aan de hand van de diverse sensors, zoals Volvo het zelf ook bedacht heeft. Daardoor blijven alle veiligheidsvoorzieningen intact en een mooie loopcultuur gewaarborgd.

De nieuwere Bosch, Siemens en Denso motormanagementsystemen hebben tegenwoordig makkelijk 15.000 tot 20.000 verschillende te wijzigen parameters. Zeker meer dan 100 hiervan benodigen nauwkeurige aanpassingen om de optimale tuning te waarborgen. Daarom staat MTE garant voor een soepel, efficient maar uiteraard ook sterker motorkarakter na de tuning. En wat anderen ook beweren; niemand buiten MTE en de fabrikant zelf is hiertoe in staat.

Dit is ook logisch als u weet dat de mensen achter MTE allemaal een professionele opleiding hebben gevolgd om dit werk te doen, in tegenstelling tot veel zogenaamde "chiptuners" die vanuit een andere interesse zich in deze materie zijn gaan verdiepen en geheel anders (eenvoudiger en dus minder verfijnd) te werk gaan. De hoofdengineer van MTE is op universiteitsnivo afgestudeerd op "Internal Combustion Engines" en heeft daarboven op nog een Mastersdegree gehaald in de VS. Alvorens dat MTE opgericht werd heeft de betreffende engineer gewerkt bij Volvo en Porsche.

Los van de "kant-en-klaar" software-upgrades die wij in eigen beheer in uw ECU kunnen laden, verzorgen wij een aantal keer per jaar de mogelijkheid om een custom mapping te laten doen waarbij de engineer(s) van MTE in onze werkplaats zijn.

Bel of mail voor meer info en prijzen.
MTE Software Tuning
Weergave:
Advies nodig?

Advies nodig?

Klik op: "email" om ons een bericht te sturen


Nieuwsbrief aanmelding:

 

Onze socials: